Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Portakal Kabuğu Reçeli

Portakal Kabuğu Reçeli
0
89

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
75
portakal-kabugu-receli.jpg

Portakal Kabuğu Reçeli Tanımı İçin Gereçler

  • 4 su bardağı doğranmış portakal kabuğu
  • 4 su bardağı tozşeker
  • Yarım limon suyu
  • 1 su bardağı portakal suyu
  • Yarım su bardağı su
Bardak ölçüsü 200ml


Portakal Kabuğu Reçeli Tanımı Yapılışı

  1. Birinci evvel kabuğun içindeki beyazları alalım.
  2. Daha sonra üç cm uzunluğunda kibrit çöpünden biraz kalın doğrayalım.
  3. Tencereye alalım üzerini geçecek biçimde su dolduralım ocağa alalım.
  4. Kaynadıktan sonra iki dakika kaynatalım süzelim tekrar süzdüğümüz kabukları tencereye alalım.
  5. Üzerine soğuk su dolduralım ,ocağa alalım .
  6. Kaynadıktan sonra iki dakika kaynatalım ,bu süreci üç kez tekrarlayalım ki kabukların acısını bu halde çıkartmış olacaksınız.
  7. Kabukların acısı çıktıktan sonra üçüncü sefer süzdükten sonra tekrar kabukları tencereye alalım.
  8. Üzerine tozşekeri ilave edelim portakal suyu ve suyu ek edelim ocağa alalım.
  9. Kaynadıktan sonra ocağın orta gözünde kısık ateşte kaynamaya bırakalım.
  10. Birinci on beş dakika kapağı açık kaynatalım daha sonra tencerenin kapağını yarım olacak formda kapatalım .
  11. Toplamda ben 55 dakika kaynattım sizlerde istediğiniz kıvama nazaran koyu yahut biraz sulu test ederek ayarlayabilirsiniz, ben hafif koyu kıvamlı yaptım ocaktan almadan on dakika evvel limon suyunu ek edelim.
  12. Soğuduktan sonra reçelimiz servise hazır afiyet olsun.
Görüntülü tanımı için intagramda hatice hatunun hünerli elleri isimli sayfamda bulabilirsiniz.
 
858,478Konular
981,296Mesajlar
29,563Kullanıcılar
Malin.Son üye
Üst Alt