Portakal Kabuğu Reçeli Tanımı İçin Gereçler
- 4 su bardağı doğranmış portakal kabuğu
- 4 su bardağı tozşeker
- Yarım limon suyu
- 1 su bardağı portakal suyu
- Yarım su bardağı su
Portakal Kabuğu Reçeli Tanımı Yapılışı
- Birinci evvel kabuğun içindeki beyazları alalım.
- Daha sonra üç cm uzunluğunda kibrit çöpünden biraz kalın doğrayalım.
- Tencereye alalım üzerini geçecek biçimde su dolduralım ocağa alalım.
- Kaynadıktan sonra iki dakika kaynatalım süzelim tekrar süzdüğümüz kabukları tencereye alalım.
- Üzerine soğuk su dolduralım ,ocağa alalım .
- Kaynadıktan sonra iki dakika kaynatalım ,bu süreci üç kez tekrarlayalım ki kabukların acısını bu halde çıkartmış olacaksınız.
- Kabukların acısı çıktıktan sonra üçüncü sefer süzdükten sonra tekrar kabukları tencereye alalım.
- Üzerine tozşekeri ilave edelim portakal suyu ve suyu ek edelim ocağa alalım.
- Kaynadıktan sonra ocağın orta gözünde kısık ateşte kaynamaya bırakalım.
- Birinci on beş dakika kapağı açık kaynatalım daha sonra tencerenin kapağını yarım olacak formda kapatalım .
- Toplamda ben 55 dakika kaynattım sizlerde istediğiniz kıvama nazaran koyu yahut biraz sulu test ederek ayarlayabilirsiniz, ben hafif koyu kıvamlı yaptım ocaktan almadan on dakika evvel limon suyunu ek edelim.
- Soğuduktan sonra reçelimiz servise hazır afiyet olsun.