Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Portakal Kabuğu Reçeli

Portakal Kabuğu Reçeli
0
47

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
portakal-kabugu-receli.jpg

Portakal Kabuğu Reçeli Tanımı İçin Materyaller

  • 3 adet portakal kabuğu
  • Kabukları haşlamak için sıcak su
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1/2 (yarım) su bardağı portakal suyu
  • 1,5 su bardağı su
  • 5-6 damla limonun suyu

Portakal Kabuğu Reçeli Tanımı Yapılışı

  1. Portakalları 5 dakika kadar karbonatlı yahut sirkeli suda bekletin.
  2. Durulanan portakalları dilim halinde çizerek soyun. Şayet iç beyaz kısımları çok kalın ise bıçak yardımıyla temizleyin.
  3. Kabukları tavla zarı büyüklüğünde ufak ufak doğrayın.
  4. Tencereye alın üzerini 1 parmak geçecek kadar sıcak su ekleyip kısık ateşte yaklaşık 15 dakika kaynatın.
  5. Kaynayan kabukları süzün ve soğuması için bir kenara alın.
  6. Öbür bir tencerede su, portakal suyu, şeker yaklaşık 10 dakika kısık ateşte kaynatın.
  7. Limon suyunu ek edin.
  8. Soğuyan portakal kabuklarını da ekleyip denetimli formda portakal kabukları şeffaflaşıp suyu koyulana kadar kısık ateşte pişirin.
  9. Ocağın altını kapatmadan sıcak sıcak kavanozlayın ve kavanozları aykırı çevirip dinlenmeye bırakın.
 
858,475Konular
981,228Mesajlar
29,547Kullanıcılar
sonertSon üye
Üst Alt