Portakal Kabuğu Reçeli Tanımı İçin Materyaller
- 3 adet portakal kabuğu
- Kabukları haşlamak için sıcak su
- 2 su bardağı toz şeker
- 1/2 (yarım) su bardağı portakal suyu
- 1,5 su bardağı su
- 5-6 damla limonun suyu
Portakal Kabuğu Reçeli Tanımı Yapılışı
- Portakalları 5 dakika kadar karbonatlı yahut sirkeli suda bekletin.
- Durulanan portakalları dilim halinde çizerek soyun. Şayet iç beyaz kısımları çok kalın ise bıçak yardımıyla temizleyin.
- Kabukları tavla zarı büyüklüğünde ufak ufak doğrayın.
- Tencereye alın üzerini 1 parmak geçecek kadar sıcak su ekleyip kısık ateşte yaklaşık 15 dakika kaynatın.
- Kaynayan kabukları süzün ve soğuması için bir kenara alın.
- Öbür bir tencerede su, portakal suyu, şeker yaklaşık 10 dakika kısık ateşte kaynatın.
- Limon suyunu ek edin.
- Soğuyan portakal kabuklarını da ekleyip denetimli formda portakal kabukları şeffaflaşıp suyu koyulana kadar kısık ateşte pişirin.
- Ocağın altını kapatmadan sıcak sıcak kavanozlayın ve kavanozları aykırı çevirip dinlenmeye bırakın.