Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Portakal Kabuklu Revani

Portakal Kabuklu Revani
0
100

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
portakal-kabuklu-revani.jpg

Portakal Kabuklu Revani Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı irmik
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 su bardağı +2 yemek kaşığı un
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • Bardak ölçüsü 200 ml
  • Kare büyük uzunluk borcam tepsi
Şerbet için;
  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı şeker
  • Yarım limon suyu

Portakal Kabuklu Revani Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Önce Şerbeti hazırlayalım. Şeker ve suyu tencereye alıp 10 dk kaynatalım. Limon suyunu ek edip, bir kaç taşım kaynatıp ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
  2. Keki için; Karıştırma kabına yumurta portakal kabuğu rendesi ve şekeri koyup, köpük köpük olana kadar çırpalım.
  3. Sonra sıvı materyalleri sırayla döküp, çırpalım.
  4. Kuru materyalleri de ek edip karıştırdıktan sonra yağlanmış büyük kare borcama dökelim.
  5. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında alt üst kızarana kadar pişirelim, keki dilimleyelim.
  6. Kekin birinci sıcağı geçtikten sonra soğumuş şerbeti kepçe ile her yanına eşit formda dökelim.
  7. Üzerine streçfilm kapatıp bir kaç saat bekletelim.
  8. Akşamdan yapıp sabaha şerbetini daha hoş çekiyor.
  9. Şerbeti büsbütün çektikten sonra üzerini dilediğiniz üzere süsleyip servis yapalım. Deneyeceklere afiyet olsun.
  10. Kalınlığı 2 parmak yüksekliğinde oldu şerbetinide çok hoş çekmişti. 16 dilimlik bir tatlı oldu Şerbeti döktükten sonra mutlaka streçfilmle kapatın. Böylelikle şerbeti hem daha çabuk, hemde her yeri eşit formda çekiyor.
Portakal Kabuklu Revani Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Portakallı Revani Tanımı İçin Malzemeler Şerbeti için 4 su bardağı şeker3 su bardağı su1 su portakal suyu Keki için; 1 çay bardağı şeker (ajda bardak)1 çay bardağı sıvı yağ (ajda bardak)4 adet yumurta3 çay bardağı irmik3 çay bardağı yoğurt1 portakal kabuğu rendesi1 portakalın suyu1 paket...
Cevaplar
0
Görüntüleme
26
Portakallı Revani Tanımı İçin Gereçler 1 su bardağı irmik3 adet yumurta1 su bardağı şeker1 su bardağı yoğurt1 su bardağı sıvı yağ1 paket kabartma tozu1 paket vanilya1.5 su bardağı un2 adet portakal kabuğu rendesi Şerbeti için: 3 su bardağı su1 su bardağı portakal suyu3 su bardağı şeker1-2 damla...
Cevaplar
0
Görüntüleme
35
Portakal Soslu Revani Tarifi İçin Malzemeler 6 adet yumurta1 su bardağı şeker1 su bardağı yoğurt2 paket kabartma tozu2 paket vanilya1/2 (yarım) su bardağı irmik2 su bardağı tepeleme un1 portakal rendesi Şerbeti için; 5 su bardağı su1 su bardağı portakal suyu6 su bardağı toz şeker1 paket vanilya1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
20
Portakallı Revani Tanımı İçin Malzemeler 4 adet yumurta1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker1 çay bardağı sıvı yağ1 su bardağı yoğurt1 su bardağı irmik1 su bardağı un1 paket kabartma tozu1 paket vanilin1 portakal kabuğu rendesi Şerbeti için; 3 su bardağı toz şeker3 su bardağı suÇeyrek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
67
Portakallı Revani Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler 3 adet yumurta1 çay bardağı şeker1 su bardağı yoğurt1 çay bardağı sıvı yağYarım çay bardağı portakal suyu1 su bardağı irmik1 portakal kabuğu1 su bardağı un1 paket kabartma tozu1 paket vanilya Şerbeti için; 3 su bardağı şeker3,5 su bardağı su1-2...
Cevaplar
0
Görüntüleme
29
858,480Konular
981,428Mesajlar
29,592Kullanıcılar
XansanSon üye
Üst Alt