![portakal-marmelatli-kurabiye.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2022/02/03/portakal-marmelatli-kurabiye.jpg)
Portakal Marmelatlı Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
Hamur için;
- 125 gram tereyağ yahut margarin
- 1 adet yumurta ( eklenmese de olur )
- Yarım su bardağı yoğurt
- Yarım çay bardağı pudra şekeri
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım paket kabartma tozu
- Yarım paket vanilya
- 4 su bardağı un
- 2 adet portakal
- 1 su bardağı şeker
- Yarım çay kaşığı zerdeçal (rengini daha bariz olsun diye yoksa şayet sorun değil)
- Pudra şekeri
Portakal Marmelatlı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Portakalı soyup robottan geçirin. Püre haline gelsin.
- Portakal püresini tabaya alıp üzerine şekeri ekleyip, şeker eriyene kadar karıştırın.
- Zerdeçalı ekleyip yarım saat kadar kısık ateşte pişirin. Kıvamı yoğunlaşacaktır. Soğumasını bekleyin.
- Hamur için un hariç gereçleri karıştırın.
- Unu azar azar ekleyip hamuru yoğurun.
- Hamurun çok ince olmayacak formda tezgahta açın.
- Büyük uzunluk bardak yahut uygun bir malzemele ile yuvarlak kalıplar kesin.
- Kalan kesimleri toplayın daha sonra tekrar açıp birebir süreci yaparsınız.
- Yuvarlak halleri ortadan ikiye kesin.
- Formun 1 adedini görseldeki üzere kesin. Bıçak ile de yapabilirsiniz.
- Öteki yarısı düz kalacak.
- Bütün yuvarlaklara birebir formu yapın.
- Hazırlanan hamurları tepsiye alıp 170 derecede 12-15 tl denetimli pişirin.
- Piştikten sonra üste gelecek olan biçimlere pudra şekeri serpin.
- Alta kalan kısmı zıt çevirip marmelat sürün ve üst kısmı kapatın.
- Marmelatı kenarlar çok gelmesin üstünü kapatınca yayılacaktır.