Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Portakal Reçeli (Tam Kıvam Harika Lezzet)

Portakal Reçeli (Tam Kıvam Harika Lezzet)
0
18

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,427
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
95
portakal-receli-tam-kivam-harika-lezzet.jpg

Portakal Reçeli (Tam Kıvam Mükemmel Lezzet) Tanımı İçin Materyaller

  • 3 kg portakal
  • 3 kg toz şeker
  • 1.5 limon

Portakal Reçeli (Tam Kıvam Şahane Lezzet) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Portakallar soyulup dilimlere ayrılır kuşbaşı doğranır.
  2. Portakalların kabuklarının yarısı minik minik doğranır.
  3. Portakal kabuğu suda kaynamaya başladıktan sonra 10 dk haşlanır süzülür tekrar su konur kaynatılır süzülür.
  4. Büyük bir tencereye konur.
  5. Üzerine kuşbaşı doğranan portakallar en üstüne de toz şeker konulur. Kısık ateşte suyu salana kadar beklenir suyu salınca altı açılır. Kıvam alana kadar yaklaşık 30 dk kaynatılır.
  6. Limon suyu ek edilip 15 dk daha kaynatılır.
  7. Köpükleri üzerinden orta ara kaşıkla toplanır atılır.
  8. Bir düz tabağa 1 yemek kaşığı reçel konulur.
  9. Soğuyunca ortasından parmakla çizgi çizilir şayet reçel çabucak birleşmiyorsa olmuş demektir.
  10. Kavanozlara konulur ve sıcakken kapağı kapatıp aksi çevrilir.
  11. Bir gün kıpırdatılmaz kapak atmadıysa reçeli uzun müddet saklayabilirsiniz kusursuz bir lezzet ve kıvam şimdiden yapacaklara afiyet olsun.
Portakal Reçeli (Tam Kıvam Mükemmel Lezzet) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,478Konular
981,305Mesajlar
29,567Kullanıcılar
Üst Alt