Portakal Reçeli (Tam Kıvam Mükemmel Lezzet) Tanımı İçin Materyaller
- 3 kg portakal
- 3 kg toz şeker
- 1.5 limon
Portakal Reçeli (Tam Kıvam Şahane Lezzet) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Portakallar soyulup dilimlere ayrılır kuşbaşı doğranır.
- Portakalların kabuklarının yarısı minik minik doğranır.
- Portakal kabuğu suda kaynamaya başladıktan sonra 10 dk haşlanır süzülür tekrar su konur kaynatılır süzülür.
- Büyük bir tencereye konur.
- Üzerine kuşbaşı doğranan portakallar en üstüne de toz şeker konulur. Kısık ateşte suyu salana kadar beklenir suyu salınca altı açılır. Kıvam alana kadar yaklaşık 30 dk kaynatılır.
- Limon suyu ek edilip 15 dk daha kaynatılır.
- Köpükleri üzerinden orta ara kaşıkla toplanır atılır.
- Bir düz tabağa 1 yemek kaşığı reçel konulur.
- Soğuyunca ortasından parmakla çizgi çizilir şayet reçel çabucak birleşmiyorsa olmuş demektir.
- Kavanozlara konulur ve sıcakken kapağı kapatıp aksi çevrilir.
- Bir gün kıpırdatılmaz kapak atmadıysa reçeli uzun müddet saklayabilirsiniz kusursuz bir lezzet ve kıvam şimdiden yapacaklara afiyet olsun.