Portakal Reçeli Tanımı İçin Gereçler
- 8-10 adet portakal
- 8 bardak toz şeker
- Alabildiğince su
- 2-3 adet karanfil
Portakal Reçeli Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Portakalları üç gün evvelce suya koyalım ve günde bir kere suyunu değiştirelim.
- Üç günün sonrasında portakalları buzluğa koyalım ve donduralım.
- Bir gece donması kâfi.
- Buzluktan çıkardığımız portakalları küçük ağızlı rendeyle bir kat soyalım lakin büsbütün beyazı çıkmasın.
- Doyduğumuz portakalları yarım ay formunda dilimleyip tencereye alalım .
- Üzerine şekerimizi ve suyumuzu ek edelim.
- Kaynamaya çıktıktan sonra karanfilleri de atalım ve şerbet kıvamına gelene kadar kaynatalım.
- Şerbet kıvamına gelen reçelimizi cam kavanozlarla vakumlayalım.