elektronikci
FD Üye
Portakal Reçeli Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet portakal
- 4 su bardağı toz şeker
- 3-4 su bardağı su
- 1/2 (yarım) limon suyu
- 1 çay kaşığı tereyağı
Portakal Reçeli Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Portakalları yıkadıktan sonra baş kısımlarını kesip, çizikler atarak bir tencereye alıp, üstüne çokça su doldurup ocağa alalım, suyunu nerdeyse bitinceye kadar kaynatalım ve bir kenara alıp soğumaya bırakalım.
- Diğer yandan şeker ve suyu bir tencereye alıp 10-15 dk kaynatıp, soğumaya bıraktığımız portakalları kabuklarıyla birlikte küp küp doğrayarak kaynayan şerbete katalım ve denetimli bir biçimde kaynatmaya devam edelim.
- Kıvama gelince için tereyağı ve limonu ekleyip, beş dk daha kaynatıp altını kapatın.
- Sonra kavanozlara alıp kapağını sıkıca kapatalım.
Portakal Reçeli Tanımı Fotoğraflı Yapılışı