Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Portakal Reçeli

Portakal Reçeli

elektronikci

FD Üye
Etkileşim
3
F-D Coin
69
portakal-receli.jpg

Portakal Reçeli Tanımı İçin Malzemeler

• 4 adet portakal
  • 4 su bardağı toz şeker
  • 3-4 su bardağı su
  • 1/2 (yarım) limon suyu
  • 1 çay kaşığı tereyağı

Portakal Reçeli Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Portakalları yıkadıktan sonra baş kısımlarını kesip, çizikler atarak bir tencereye alıp, üstüne çokça su doldurup ocağa alalım, suyunu nerdeyse bitinceye kadar kaynatalım ve bir kenara alıp soğumaya bırakalım.
  2. Diğer yandan şeker ve suyu bir tencereye alıp 10-15 dk kaynatıp, soğumaya bıraktığımız portakalları kabuklarıyla birlikte küp küp doğrayarak kaynayan şerbete katalım ve denetimli bir biçimde kaynatmaya devam edelim.
  3. Kıvama gelince için tereyağı ve limonu ekleyip, beş dk daha kaynatıp altını kapatın.
  4. Sonra kavanozlara alıp kapağını sıkıca kapatalım.
Not: Ben burada 4 portakalın ölçülerini yazdım ancak siz oranı kendinize nazaran ayarlayabilirsiniz. Biz kalabalık olduğumuz ve çok sevdiğimiz için fazlaca yaptım???? Afiyet şifa olsun ????

Portakal Reçeli Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

Similar threads

Portakal Reçeli Tanımı İçin Malzemeler 1 kilo kalın kabuklu portakal1 kilo toz şeker750 gram su2 çorba kaşığı limon suyu Portakal Reçeli Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Portakalın kabuklarını rendenin ince tarafı ile yavaşça rendeleyin. (ben kabukların bir kısmını üzerinde...
Cevaplar
0
Görüntüleme
122
Portakal Reçeli Tarifi İçin Malzemeler 5 adet portakalın ince şekilde kesilmiş kabuğu2,5 su bardağı toz şeker3 su bardağı su2 adet portakalın suyuYarım limon suyu2 adet limon tuzu Portakal Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Portakal kabuklarını ince bir şekilde soyun. İçi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
31
Portakal Reçeli Tarifi İçin Malzemeler 6 tane portakal1 kg şekerYarım limon suyu Portakal Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Akşamdan portakalları soydum. Dilimledim dilimleri bıçakla ikiye böldüm. Tencereye aldım üzerine şekeri döktüm sabaha kadar beklettim. Sabah şeker...
Cevaplar
0
Görüntüleme
23
Portakal Reçeli Tanımı İçin Gereçler 8-10 adet portakal8 bardak toz şekerAlabildiğince su2-3 adet karanfil Portakal Reçeli Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Portakalları üç gün evvelce suya koyalım ve günde bir kere suyunu değiştirelim. Üç günün sonrasında portakalları buzluğa koyalım...
Cevaplar
0
Görüntüleme
23
Evde Portakal Reçeli Tarifi İçin Malzemeler 5 adet portakal2 adet portakal kabuğu1 adet limon2 su bardağı şeker1 su bardağı su (Kıvama göre ilk başta 1/2 (yarım) su yeterli olabilir ) Evde Portakal Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Portakallarımızı soyarak işleme...
Cevaplar
0
Görüntüleme
28
858,477Konular
981,288Mesajlar
29,560Kullanıcılar
xanzalSon üye
Üst Alt