elektronikci
FD Üye
Portakal Reçeli Tanımı İçin Malzemeler
- Portakal (7 yahut 8 adet portakal kabuğu)
- 1 kilo şeker
- 5 su bardağı su (Bardak ölçüm 220mm)
- 1 su bardağı portakal suyu (220mm)
- 1/2 (yarım) limon suyu
Portakal Reçeli Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Portakal kabuklarını küp küp kesip dondurucu poşetine koyup, dondurucuya atarak biriktirdim varsayımım 7 yahut 8 portakal kabuğu biriktirdim. İnce kabuklu idiler.
- Kabukları tencereye aldım, üzerine bir parmak geçecek kadar kaynamış su döküp, 5 dakika kaynattım süzdürdüm.
- Bu süreci 5 defa tekrarladım lakin bu biçimde yapılırsa acılığı gidiyor.
- Tencere 1 kilo şeker ve 5 su bardağı su koydum 20 dakika kaynattım sonra kabukları koydum yarım saat daha kaynattım (Bu ortada konutu saran koku harikaydı) orta ısıda kaynatıyoruz.
- Sıkılmış portakal suyunu döktüm kıvam alana kadar kaynattım sanırım bir yarım saatte kıvam aldı yarım limon sıktım bir 20 dakika daha kaynattım reçelimiz hazır.
- İsterseniz sterilize edilmiş cam kavanoza döküp saklayın saklamayacaksanız afiyetle tüketin.