Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Portakal Reçeli

Portakal Reçeli

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69

Portakal Reçeli Tanımı İçin Malzemeler

  • Portakal (7 yahut 8 adet portakal kabuğu)
  • 1 kilo şeker
  • 5 su bardağı su (Bardak ölçüm 220mm)
  • 1 su bardağı portakal suyu (220mm)
  • 1/2 (yarım) limon suyu

Portakal Reçeli Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Portakal kabuklarını küp küp kesip dondurucu poşetine koyup, dondurucuya atarak biriktirdim varsayımım 7 yahut 8 portakal kabuğu biriktirdim. İnce kabuklu idiler.
  2. Kabukları tencereye aldım, üzerine bir parmak geçecek kadar kaynamış su döküp, 5 dakika kaynattım süzdürdüm.
  3. Bu süreci 5 defa tekrarladım lakin bu biçimde yapılırsa acılığı gidiyor.
  4. Tencere 1 kilo şeker ve 5 su bardağı su koydum 20 dakika kaynattım sonra kabukları koydum yarım saat daha kaynattım (Bu ortada konutu saran koku harikaydı) orta ısıda kaynatıyoruz.
  5. Sıkılmış portakal suyunu döktüm kıvam alana kadar kaynattım sanırım bir yarım saatte kıvam aldı yarım limon sıktım bir 20 dakika daha kaynattım reçelimiz hazır.
  6. İsterseniz sterilize edilmiş cam kavanoza döküp saklayın saklamayacaksanız afiyetle tüketin.
Portakal Reçeli Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,481Konular
981,457Mesajlar
29,614Kullanıcılar
zazahshaSon üye
Üst Alt