Portakal Recelli ve Frambuaz Marmelatlı Donut ,
Portakal Recelli ve Frambuaz Marmelatlı Donut Yapılışı,
MALZEMELER
500 gram un
150 gram oda sıcaklığında tereyağı
1 su bardağı ılık sut
1 su bardağı tozşeker
40 gram kuru maya
2 adet yumurta
1 fiske tuz
kızartmak icin: sıvıyağ
bulamak icin: tozşeker
arası icin: portakal receli ve frambuaz marmelatı
imagesportakalrecelliveframbuazmarmelatlidonuttarifiresimli5ad4007248f65
YAPILIŞI:
Unu yoğurma kabına eleyin Oda sıcaklığındaki tereyağını unun icine elinizle ufalayın ve ortasını havuz şeklinde acın Ilık sutun icine tozşekerin 13unu ve mayaya koyup eritin Daha sonra una ilave edin Geri kalan tozşeker, yumurta ve yapışmayacak sıvı bir hamur elde eden ekadar yoğurun Uzerini nemli bir bezle ortun ve ılık bir ortamda hamur iki misli olana kadar kabarmasını bekleyin Hamurdan mandalina buyukluğunde parcalar koparın ve lenizle yassılaştırıp bir su bardağının ağız kısmıyla yuvarlak kesin Hamur biten ekadar işleme deam edin Kestiğiniz hamurları yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla dizin Ortalarına parmağınız ile delikler acın ve yine kabarmaları icin 1520 dakika daha bekletin Kızdırılmış sıvıyağda kabaran hamurları onlu arkalı kızartın Soğuduktan sonra enlemesine ortalarından kesin ve portakal receli ile frambuaz marmelatı surun
Portakal Recelli ve Frambuaz Marmelatlı Donut Yapılışı,
MALZEMELER
500 gram un
150 gram oda sıcaklığında tereyağı
1 su bardağı ılık sut
1 su bardağı tozşeker
40 gram kuru maya
2 adet yumurta
1 fiske tuz
kızartmak icin: sıvıyağ
bulamak icin: tozşeker
arası icin: portakal receli ve frambuaz marmelatı
imagesportakalrecelliveframbuazmarmelatlidonuttarifiresimli5ad4007248f65
YAPILIŞI:
Unu yoğurma kabına eleyin Oda sıcaklığındaki tereyağını unun icine elinizle ufalayın ve ortasını havuz şeklinde acın Ilık sutun icine tozşekerin 13unu ve mayaya koyup eritin Daha sonra una ilave edin Geri kalan tozşeker, yumurta ve yapışmayacak sıvı bir hamur elde eden ekadar yoğurun Uzerini nemli bir bezle ortun ve ılık bir ortamda hamur iki misli olana kadar kabarmasını bekleyin Hamurdan mandalina buyukluğunde parcalar koparın ve lenizle yassılaştırıp bir su bardağının ağız kısmıyla yuvarlak kesin Hamur biten ekadar işleme deam edin Kestiğiniz hamurları yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla dizin Ortalarına parmağınız ile delikler acın ve yine kabarmaları icin 1520 dakika daha bekletin Kızdırılmış sıvıyağda kabaran hamurları onlu arkalı kızartın Soğuduktan sonra enlemesine ortalarından kesin ve portakal receli ile frambuaz marmelatı surun