Portakal Şekeri nasıl yapılır
Resimli Portakal Şekeri yapılışı
Portakal Şekeri yapabilmek icin gerekli olan malzemeler
3 buyuk boy portakal (kalın kabuklu)
25 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı portakal likoru ya da grand marnier
imagesportakalsekeritarifiresimli5ad4003c1c0e7
Portakal Şekeri yapılışı
Portakalları iyice yıkayın Keskin bir bıcakla tepesini kesin ve portakalın kabuğunu 4 parca halinde soyun İcindeki etli kısmı bıcakla iyice alın Kabukları ince ince doğrayın Bir sos tenceresinin icine portakal kabuklarını koyun Uzerine gelecek kadar soğuk su ekleyin ve kaynatmaya başlayın
Kaynamaya başlayınca (ki bu sure 10 dakikayı gecmiyor) 5 dakika daha fokurdatın ve suyunu suzdurun Bu kaynatma işlemini 2 kere daha tekrarlayın Son seferinde kabukları soğuk suyun altından gecirin Bir sos tenceresinin icine kabukları, 15 su bardağı toz şekeri ve portakal likorunu koyun
Orta ateşte, şeker eriyene kadar karıştırın Şeker eriyince ocağın altını iyice kısın ve 15 saat pişirin Diğer aşamaya gecin Yayvan bir tabağa, kalan 1 su bardağı şekeri koyun ve portakal kabuklarını catal yardımıyla tencereden alıp toz şekerin uzerinde yuvarlayın Fırın kağıdı serilmiş bir tepsiye aralıklarla dizin Tamamen soğuyunca kapaklı, hava almayan bir kapta ve serin bir yerde saklayın
Cikolata icin ise; bitter cikolatayı benmari usulu eritin Portakal cubuğunun yarısını cikolaya batırın Cikolata donduktan sonra da servis yapın
Afiyet olsun
Resimli Portakal Şekeri yapılışı
Portakal Şekeri yapabilmek icin gerekli olan malzemeler
3 buyuk boy portakal (kalın kabuklu)
25 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı portakal likoru ya da grand marnier
imagesportakalsekeritarifiresimli5ad4003c1c0e7
Portakal Şekeri yapılışı
Portakalları iyice yıkayın Keskin bir bıcakla tepesini kesin ve portakalın kabuğunu 4 parca halinde soyun İcindeki etli kısmı bıcakla iyice alın Kabukları ince ince doğrayın Bir sos tenceresinin icine portakal kabuklarını koyun Uzerine gelecek kadar soğuk su ekleyin ve kaynatmaya başlayın
Kaynamaya başlayınca (ki bu sure 10 dakikayı gecmiyor) 5 dakika daha fokurdatın ve suyunu suzdurun Bu kaynatma işlemini 2 kere daha tekrarlayın Son seferinde kabukları soğuk suyun altından gecirin Bir sos tenceresinin icine kabukları, 15 su bardağı toz şekeri ve portakal likorunu koyun
Orta ateşte, şeker eriyene kadar karıştırın Şeker eriyince ocağın altını iyice kısın ve 15 saat pişirin Diğer aşamaya gecin Yayvan bir tabağa, kalan 1 su bardağı şekeri koyun ve portakal kabuklarını catal yardımıyla tencereden alıp toz şekerin uzerinde yuvarlayın Fırın kağıdı serilmiş bir tepsiye aralıklarla dizin Tamamen soğuyunca kapaklı, hava almayan bir kapta ve serin bir yerde saklayın
Cikolata icin ise; bitter cikolatayı benmari usulu eritin Portakal cubuğunun yarısını cikolaya batırın Cikolata donduktan sonra da servis yapın
Afiyet olsun