
Portakal Şekeri Tanımı İçin Materyaller
- 4 portakal kabuğu
- 1 pet bardak portakal suyu
- Tıpkı bardak ölçümüz 2 bardak su
- 1.5 bardak şeker
- 1 kol tarçın
- 1 karanfil
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 avuç şeker
- 1 portakal kabuğu rendesi
- 1 paket çikolata
- 1 çay kaşığı tereyağı
Portakal Şekeri Tanımı Yapılışı
- Portakal kabuklarını şerit şerit doğruyoruz.
- Ben 2 gün suda tavır ortada suyunu değiştim çok hoş acısı çıktı .
- Suyunu süzüp tencereye alıyoruz .
- Üzerine çıkacak kadar su dolduruyoruz.
- 1 çay kaşığı tuz ek ediyoruz .
- 5 dk kaynatıp süzüyoruz soğuk suda 10 dk bekletip yine süzüyoruz .
- Üzerine çıkacak kadar su ek edip 5 dk kadar kaynatıp süzüyoruz.
- Soğuk suda yarım saat bekletiyoruz.
- tadına bakın acılık varsa bir defa daha kaynatabilirsiniz lakin acılık olmadı ve çok hoş çıktı acısı .
- Süzüyoruz ve tenceremize alıyoruz .
- Şekeri suyu ve portakal suyunu ve portakal rendesini karanfil tarçını ekliyoruz kaynatıyoruz.
- Ben hiç kısmadım ufak ocağın bir büyüğünde suyunu çekene kadar pişirdim.1 çorba kaşığı kadar suyu anca kaldı .
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine alıyoruz .
- Biraz kendini çekince üzerine 1 avuç şeker serpiyoruz .
- 2 saat kadar sonra bir harman edip yine yayıyoruz .
- Benim 3 günde kurudu .
- Sonra çikolatayı benmari yolu yada mikro dalgada eritip içine 1 çay kaşığı tereyağı atıp şekerlemeyi batırıyoruz ,yağlı kağıt üzerine alıyoruz afiyetle yiyoruz.