Portakal Soslu Ayva Tatlısı
Resimli Portakal Soslu Ayva Tatlısı Tarifi
Malzemeler
1 kg ayva
25 su bardağı şeker
3 karanfil, 1 limon
300 gr kaymak, 4 elma
1 su bardağı su
portakal sos icin
15 su bardağı portakal suyu
4 corba kaşığı şeker
1 karanfil
1 cay kaşığı nişasta
imagesportakalsosluayvatatlisitarifiresimli5ad40062b4bfe
Hazırlanışı
Ayvaların kabuklarını soyup ikiye bolun ve icini temizleyin Ayva cekirdeklerini bir kenara ayırın Elmaların kabuklarını soyup rendeleyin
Ayvaları tepsiye dizip iclerine elma rendesi doldurun Ayırdığınız ayva cekirdeklerini tepsinin icine atın Karanfil, şeker ve su ilave edip orta ateşte biraz kaynatın Daha sonra fırına yerleştirip pişirin
Soğumaya bırakın
Portakal sosunu hazırlamak icin karanfil, portakal suyu ve şekeri kaynatın Kaynadıktan sonra nişasta ilave edip ateşten alın ve cırpma teli ile karıştırın
Servis tabağına portakal sosunu gezdirin Soğuttuğunuz ayva tatlısını sosun uzerine yerleştirip uzerine kaymak ilave ederek servis yapın
Resimli Portakal Soslu Ayva Tatlısı Tarifi
Malzemeler
1 kg ayva
25 su bardağı şeker
3 karanfil, 1 limon
300 gr kaymak, 4 elma
1 su bardağı su
portakal sos icin
15 su bardağı portakal suyu
4 corba kaşığı şeker
1 karanfil
1 cay kaşığı nişasta
imagesportakalsosluayvatatlisitarifiresimli5ad40062b4bfe
Hazırlanışı
Ayvaların kabuklarını soyup ikiye bolun ve icini temizleyin Ayva cekirdeklerini bir kenara ayırın Elmaların kabuklarını soyup rendeleyin
Ayvaları tepsiye dizip iclerine elma rendesi doldurun Ayırdığınız ayva cekirdeklerini tepsinin icine atın Karanfil, şeker ve su ilave edip orta ateşte biraz kaynatın Daha sonra fırına yerleştirip pişirin
Soğumaya bırakın
Portakal sosunu hazırlamak icin karanfil, portakal suyu ve şekeri kaynatın Kaynadıktan sonra nişasta ilave edip ateşten alın ve cırpma teli ile karıştırın
Servis tabağına portakal sosunu gezdirin Soğuttuğunuz ayva tatlısını sosun uzerine yerleştirip uzerine kaymak ilave ederek servis yapın