Portakal Soslu Etimek Tatlısı Tanımı İçin Gereçler
- 1 paket etimek
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1.5 su bardağı şeker
- 2.5 su bardağı portakal suyu
- 2.5 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
Portakal Soslu Etimek Tatlısı Tanımı Yapılışı
- Etimeğimizi borcama dizelim .
- Bir tencereye etimeği ıslamak için şeker ,süt ,su alalım, kaynatıp etimeğe dökelim.
- Sonra muhallebisi için tereyağı ve vanilya hariç başka gereçleri alıp pişirelim.
- Güzelce kaynayınca altını kapatıp vanilya ve tereyağını koyalım.
- Etimeğin üstüne döküp soğumaya bırakalım.
- Küçük bir kapta portakal suyu, şeker ve nişastayı alalım, kaynamaya bırakalım.
- Kaynayınca muhallebinin üstüne döküp dolaba alalım.
- En az 3 saat dinlenmesi lazım.
- Sonra dilimleyip ikram edelim, portakal ile süsleyebilirsiniz ????????????