Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Portakal Soslu Etimek

Portakal Soslu Etimek
0
32

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
portakl-soslu-etimek-9.jpg

Portakal Soslu Etimek Tanımı İçin Materyaller


Alt tabanı için;
  • 1 paket etimek
Muhallebisi için;
  • 5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket kremşanti
  • 1 çay kaşığı margarin
Şerbet için;
  • 1, 5 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
Portakal sosu için;
  • 2 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı buğday nişastası

Portakal Soslu Etimek Tanımı Yapılışı

  1. Etimekleri borcama dizelim.
  2. Evvel şerbetimizi hazırlayalım. Şekeri tencereye alıp karıştırarak orta ateşte karıştıralım. Eriyince bir bardak suyu dökelim bu etapta ağdalaşıcak kısık ateşe alıp ön dakika orta ara karıştırarak erimesini bekleyelim
  3. Hazırlanan şerbeti etimeklerin üzerine dökelim.
  4. Artık muhallebiyi hazırlayalım şeker ,un ve nişastayı tencereye alıp el çırpıcısıyla biraz karıştıralım.
  5. Ocağın altını açıp sütümüzü de ekleyip kısık ateşte daima karıştırarak kaynamasını bekleyelim.
  6. Kaynayan muhallebiyi ocaktan alıp bir çay kaşığı margarini koyup uygunca karıştıralım hafif ılıyınca bir poşet kremsantiyi boşaltıp krema kıvamına gelene kadar çırpalım.
  7. Hazırlanan muhallebiyi etimeklerin üzerine döküp yayalım. Artık bi tencereye iki bardak portakal suyunu ve başka gereçleri ekleyip kaynayana kadar karıştıralım.
  8. Yoğunlaşan sosun altını kapatıp bir paket vanilin koyup karıştırmaya devam edelim ve soğumadan ince bir katman halinde muhallebimizin üzerine döküp süsleyelim işte bu kadar hem hafif hemde lezzetli tatlımız hazır afiyet olsun. .
 
858,480Konular
981,422Mesajlar
29,590Kullanıcılar
Üst Alt