Portakal Soslu Etimek Tanımı İçin Materyaller
Alt tabanı için;
- 1 paket etimek
- 5 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket kremşanti
- 1 çay kaşığı margarin
- 1, 5 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı su
- 2 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
- 3 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı buğday nişastası
Portakal Soslu Etimek Tanımı Yapılışı
- Etimekleri borcama dizelim.
- Evvel şerbetimizi hazırlayalım. Şekeri tencereye alıp karıştırarak orta ateşte karıştıralım. Eriyince bir bardak suyu dökelim bu etapta ağdalaşıcak kısık ateşe alıp ön dakika orta ara karıştırarak erimesini bekleyelim
- Hazırlanan şerbeti etimeklerin üzerine dökelim.
- Artık muhallebiyi hazırlayalım şeker ,un ve nişastayı tencereye alıp el çırpıcısıyla biraz karıştıralım.
- Ocağın altını açıp sütümüzü de ekleyip kısık ateşte daima karıştırarak kaynamasını bekleyelim.
- Kaynayan muhallebiyi ocaktan alıp bir çay kaşığı margarini koyup uygunca karıştıralım hafif ılıyınca bir poşet kremsantiyi boşaltıp krema kıvamına gelene kadar çırpalım.
- Hazırlanan muhallebiyi etimeklerin üzerine döküp yayalım. Artık bi tencereye iki bardak portakal suyunu ve başka gereçleri ekleyip kaynayana kadar karıştıralım.
- Yoğunlaşan sosun altını kapatıp bir paket vanilin koyup karıştırmaya devam edelim ve soğumadan ince bir katman halinde muhallebimizin üzerine döküp süsleyelim işte bu kadar hem hafif hemde lezzetli tatlımız hazır afiyet olsun. .