Portakal Soslu Kek Tanımı İçin Materyaller
Keki için:
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1,5 su bardağı un
- 1 adet portakal kabuğu rendesi
- 1.5 su bardağı portakal suyu
- Yarım u bardağı su
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 çay bardağı şeker
Portakal Soslu Kek Tanımı Yapılışı
- Kabınıza yumurtaları alın ve köpürene kadar çırpın.
- Toz şekeri ekleyip çırpmaya devam edin.
- Süt ve sıvı yağı ekleyip çırpın.
- Unu eleyerek ekleyip kabartma tozu ve vanilyayı da ek edip biraz daha çırpın.
- Pürüzsüz bir karışım elde edin.
- Bölmeli muffin kalıbına kabarma hissesi bırakarak bölüştürelim. (isterseniz tart kek kalıbında da yapabilirsiniz).
- 180 derecelik fırında 15-20 dakika denetim ederek pişirin.
- Portakal sosu için: bütün gereçleri tencereye döküyoruz ve yoğunlaşana kadar karıştırıyoruz.
- Yoğunlaşan sosu alıyoruz. Soğumuş kekin üzerine hisse ediyoruz ve yayıyoruz. (tart kalıbında yapanlar kekin ortasına dökün ve yayın).
- Üzerini istediğiniz üzere süsleyebilirsiniz.