elektronikci
FD Üye

Portakal Soslu Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı şeker
- Yarım çay bardağı portakal suyu (yarım çay kaşığı karbonat eklenir)
- 2 adet portakal
- 1 portakal kabuğu rendesi
- 1 pk vanilya
- Yarım pk kabartmatozu
- Yarım çay kaşığı zerdeçal (isteğe bağlı)
- 2 çay bardağı un (dikkatli konmalı)
- Yarım bardak su
- Yarım bardak portakal suyu
- 1 kasık nişasta
- 3 kasık şeker
Portakal Soslu Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta şeker köpük olana kadar çırpılır.
- Sıvıyağ, süt eklenir,kuru malzemeler sıvı malzemelerle buluşur.
- En son karbonatlı portakal suyu eklenerek alttan üste iyi karışır.
- Tereyağ ile yağlanmış kalıba aktarılır.
- Önceden ısıtılmış 175derecede fırında pişirilir (yaklaşık 25-30 dakika. Fırına göre değişebilir).
- Portakal jölesi için uygun bir tencereye nişasta, şeker, portakal suyu,bir cimdik zerdeçal eklenir karıştırarak pişirilir.
- Fırından çıkan pastayı portakal sosuyla, hindistancevizi ile isteğe göre süslenir.
Portakal Soslu Kek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı