Portakal Soslu Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı portakal suyu
- 2 portakal kabuğu rendesi
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 1 kabartma tozu ve vanilya
- 2.5 su bardağı un
- 1 su bardağı portakal suyu
- 1 su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta
Portakal Soslu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurtayı şekerle düzgünce çırpıyoruz akabinde sıvıları ekliyoruz yani sıvı yağ, süt, portakal suyunu ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
- Rendelenmiş portakal kabuğu ve zerdeçalı ek ediyoruz.
- Bu karışıma unu kabartma tozu ve vanilyayı ekliyoruz.
- Not: un kabartma tozu ve vanilya kesinlikle elenmeli.
- Kekimizi yağlamış olduğumuz kek kalıbına dökelim 180 derece fırında pişirelim.
- Sosumuz için tencereye portakal suyu ve şekeri alarak yeterlice karıştıralım akabinde nişasta ekleyerek güzelce karıştırın ve kaynatın.Soğumaya bırakın.
- Soğumuş olan keke soğumuş olan sosumuzdan dökelim ve servis yapalım ????.
Portakal Soslu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.