Portakal Soslu Kereviz Tanımı İçin Materyaller
- 1 orta uzunluk kereviz
- 1 adet kurusoğan
- 1 adet havuç
- Yarım çay bardağı zeytinyağ
- 1 portakal suyu
- Tuz
- Bekletmeyecekseniz patates de koyabilirsiniz
- Ben bekleyen patatesi pek sevmediğim için koymadım
Portakal Soslu Kereviz Tanımı Yapılışı
- Kerevizi soyup doğrayalım.
- Kararmaması için limonlu su içine bırakalım.
- Bu ortada tencereye zeytinyağ doğranmış soğan ve havucu koyup kavuralım.
- Hafif sebzelerin rengi değişince kerevizleri ekleyelim.
- 1 -2 cins karıştırdıktan sonra portakal suyunu ekleyelim.
- 1 su bardağı ek sıcak su ekleyelim (ihtiyaç halinde tekrar ekleyin).
- Tuzunu atıp kapağını kapatalım.
- Yaklaşık 25-30 dk pişen kereviz yemeğini öbür bir kaba alalım.
- Üzerine varsa kereviz yapraklarından doğrayalım.
- Bir iki kaşık zeytinyağı gezdirelim ve dinlenmeye bırakalım.
- Kereviz daha çok soğuk tüketilen bir yemek.
Lezzeti de dinlenince dahada ortaya çıkıyor.
Afiyet olsun.