bilgisayarci
FD Üye
Portakal Soslu Mozaik Pasta Tanımı İçin Materyaller
- 1 paket petibör bisküvi
- 75 gram margarin
- 1 su bardağı süt
- 1/2 (yarım) su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağından bir parmak eksik portakal suyu
- 1 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı portakal kabuğu rendesi
Portakal Soslu Mozaik Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Petibör bisküviler çok dağılmayacak halde kırılıp kesim haline getirilir.
- Margarin büsbütün eridikten sonra içerisine birinci evvel şeker sonra süt ve kakao koyularak sosu hazırlanır.
- Sos modül halindeki bisküvilere eklenerek karıştırılır. Kelepçeli kalıbın altına yayılmış yağlı kâğıt üzerine dökülür ve bastırılarak eşit formda dağıtılır(benim kullandığım kelepçeli kalıp 28 cm’di, pastanızın daha kalın tabanlı olmasını isterseniz daha küçük bir kelepçeli kalıp kullanabilirsiniz).
- 1 saat buzdolabında dinlenmeye bırakılır.
- Üzeri için hazırlanacak portakal sos için; tencereye tüm gereçler koyulur ve kıvam alana kadar karıştırılır.
- Kıvam aldıktan sonra orta ara karıştırılarak ılık bir hale gelmesi beklenir. Ilıdıktan sonra dinlenmiş olan mozaik pastanın üzerine dökülür ve yaklaşık 2 saat dolapta dinlendirilir.
Portakal Soslu Mozaik Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı