Portakal Soslu Sütlü İrmikli Pasta (Cheesecake Tadında) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 7 yemek kaşığı irmik
- 1 çorba kaşığı mısır nişastası
- 3 yemek kaşığı hindistan cevizi
- 1 portakalın kabuğu
- 1 paket vanilya
- 2 paket burçak bisküvi
- 3 portakal suyu
- 1 çorba kaşığı mısır nişastası
- 1 çay bardağı su
- 1 çay bardağı şeker
- Hindistan cevizi
- Toz antep fıstığı
Portakal Soslu Sütlü İrmikli Pasta (Cheesecake Tadında) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle dikdörtgen borcamda bisküvileri dizelim.
- Daha sonra tencereye irmiği, şekeri, nişastayı ve sütü ekleyelim ocağa alıp, muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim. Altını kapatıp hindistan cevizi, portakal kabuğu rendesi, vanilyalı ekleyip karıştıralım.
- Bisküvilerin her yerine gelecek biçimde muhallebiyi yayalım. Bir kenarda soğumaya bırakalım.
- Portakal sosumuz için sıkmış olduğumuz portakal suyunu, suyu, nişastayı, şekeri ekleyip pişirelim. Kaynayınca kapatalım.
- Sosu muhallebinin her yerine gelecek halde yayalım taylımız hazır soğuyunca isteğe bağlı süsleyebilirsiniz. Şimdiden yapacak olanlara afiyet olsun.