teknolojiuzmani
FD Üye
Portakal Soslu Tart Kek Tanımı İçin Malzemeler
Kek için ;
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 adet portakal kabuğu rendesi
- Çok koyu kıvam aldırmayacak kadar un (1 su bardağı kadar)
- 3-4 adet portakalın suyu
- 2 yemek kaşığı kadar nişasta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 su bardak su
Portakal Soslu Tart Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta ve şekeri mikserle çırpalım.
- Daha sonra sırasıyla süt sıvı yağ ekleyelim. Çırpmaya devam edelim.
- Kalan gereçleri ekleyip keki tamamlayalım. Yağladığınız kek kalıbına dökün. 15 dk ( fırının özelliğine bağlı tabi) fırınınızda 160-170 derece pişirin.
- Diğer taraftan sos kabınıza tüm gereçleri birleştirin ve ocakta daima karıştırarak pişirin. Kıvam aldığında altını kapatın.
- Tarttan çıkardığımız kekin üzerine hafif ılık olabilecek halde sosu gezdirin. Afiyet olsun ????