Portakal Soslu Ve Jöleli Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 6 adet yumurta
- 1,5 su bardağı tozşeker
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı süt
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı portakal suyu
- 1,5 su bardağı sıvı yağ
- 3,5 buçuk su bardağı un (tepeleme)
- 1 kabartma tozu
- 1 vanilya
- 1 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi
- 2 su bardağı portakal suyu
- 5 yemek kaşığı şeker
- 1 buçuk yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi
- 1 su bardağı portakal suyu
- Yarım su bardağı su
- 1 buçuk yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı portakal kavuğu rendesi
- İsteğe göre azcık zerdeçal (renk vermesi için)Olmasa da olur ben koymadım
Portakal Soslu Ve Jöleli Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yapılışı????(tarif resimdeki kalıp veya büyük kalıplar içindir. ).
- Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın.
- Sıvı malzemeleri ekleyin.
- Ardından unu ve kabartma tozunu vanilyayı eleyin yağlanmış kek kalıbına döküp 165 derece fansız fırında pişirin.
- Sosu için malzemeleri tencereye alın bir taşım kaynatın soğutun.
- Fırından çıkan ilk sıcağı çıkmış keke gezdirin.
- Üzerinin jölesi için nişastayı yarım su bardağı suyla açın portakal suyu ve şekeri ekleyin pişirin.
- Soğuyunca kekin üstüne dökün. Afiyet olsun ????.