Portakal Sulu Kereviz Yemeği Tanımı İçin Gereçler
- 1 adet büyük uzunluk kereviz
- 1 adet patates
- 1 adet sulu portakal
- 1 adet soğan
- 1 adet havuç
- 2 su bardağı sıcak su
- Tuz
Portakal Sulu Kereviz Yemeği Tanımı Yapılışı
- Soğan ile havuç temizlenip doğranır tencereye alınır yağda orta ateşte bir kaç çeşit çevrilir.
- Evvelce hazırlanan temizlenip doğranmış kereviz ve patates eklenir oda bir kaç tıp çevrilir.
- 1 su bardağı portakal suyu yemeğin üzerine dökülür sıcak suyu eklenir.
- Bir adet küp şeker biraz tuz eklenerek kapağı kapatılır. Yemeğin suyu çok az kala ocak kapatilir. Afiyet olsun.