Portakal Ve Limonlu Lokum Tarifi İçin Malzemeler
- 1,5 su bardağı portakal suyu
- Yarım limon
- Yarım çay bardağı toz şeker
- Yarım çay bardağı nişasta
- Hindistan cevizi
Portakal Ve Limonlu Lokum Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle portakal ve limonu sıkıp süzgeçten geçiriyoruz.
- Ardından tencerede nişasta toz şeker ve portakalla limon suyunu iyice çırpıyoruz.
- Daha sonra ocağa alıyoruz kısık ateşte kıvam allana kadar sürekli karıştırarak pişiyoruz.
- Ardından suyla ıslattığımız tepsiye döküp yayıyoruz oda sıcaklığına geldikten sonra 1 kaç saat dolapta bekletiyoruz.
- Ve soğuyan lokumu isteğe bağlı dilimleyip hindistan cevizine bulayıp servis edebilirsiniz.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.