
Portakalı Lokum Hafif Bir Tatlı Tanımı İçin Materyaller
- 2 su bardağı portakal suyu ben 1 bardağını su kulandım
- 1 çay bardağı şeker
- 1 portakal kabuğu rendesi
- 4 çorba kaşığı nişasta
- Çay kaşığı ucuyla zerdeçal olmasa da olur
- Hindistan cevizi yahut pasta süsü
Portakalı Lokum Hafif Bir Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Bütün malzemeyi ufak tencereye alalım hoş karıştıralım.
- Sonra ocağa alalım karıştırarak pişirelim ben küçük bardak kulandım fincanda kullanabilirsiniz
- Evvel bardakları suyla çalkalıyalım suyunu dökelim.
- Bardaklara hisse edelim.
- Oda ısısına gelince dolaba kaldıralım yeterlice soğuyunca hafif kenarlarından elinizle bardaktan ayırın.
- Havasını çıkarıp zıt çevirelim.
- Sonra istediğiniz kalınlıkla kesin ben pasta süsü ve hindistan cevizi kullandım istek ettiğiniz üzere süsleyin.