Portakalı Lokum Hafif Bir Tatlı Tanımı İçin Materyaller
- 2 su bardağı portakal suyu ben 1 bardağını su kulandım
- 1 çay bardağı şeker
- 1 portakal kabuğu rendesi
- 4 çorba kaşığı nişasta
- Çay kaşığı ucuyla zerdeçal olmasa da olur
- Hindistan cevizi yahut pasta süsü
Portakalı Lokum Hafif Bir Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Bütün malzemeyi ufak tencereye alalım hoş karıştıralım.
- Sonra ocağa alalım karıştırarak pişirelim ben küçük bardak kulandım fincanda kullanabilirsiniz
- Evvel bardakları suyla çalkalıyalım suyunu dökelim.
- Bardaklara hisse edelim.
- Oda ısısına gelince dolaba kaldıralım yeterlice soğuyunca hafif kenarlarından elinizle bardaktan ayırın.
- Havasını çıkarıp zıt çevirelim.
- Sonra istediğiniz kalınlıkla kesin ben pasta süsü ve hindistan cevizi kullandım istek ettiğiniz üzere süsleyin.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.