Portakalın Her Şeyini Değerlendirdiğimiz Kek Tanımı İçin Materyaller
Kek Hamuru
- 1 yumurta
- 50 gram dut kurusu (Rondodan geçirilecek)
- 1 çay bardağı süt
- Portakal kabuğu rendesi
- 6 silme yemek kaşığı (60 gram) yulaf (Rondodan geçirilecek)
- Yarım paket kabartma tozu
- Kullanılan portakallardan kalan posa
- Yarım çay bardağı portakal suyu
- Yarım çay bardağı su
- 1 tatlı kaşığı bal
- 1 tatlı kaşığı buğday nişastası
Portakalın Her Şeyini Değerlendirdiğimiz Kek Tanımı Yapılışı
- Kek için yumurta, süt ve rondodan geçirilmiş dutu çırpalım. Üstüne rondodan geçirdiğimiz yulafı, portakal kabuğu rendesini ve kabartma tozunu ekleyip karıştıralım ve kabımıza dökelim.
- Ben 3 karton bardağa böldüm (Fotoğraf ekledim) evvelden ısıtılmış fırında denetimli pişirelim.
- Sosu için evvel bal ve küçük küçük kestiğimiz kalan posaları karamelize edelim. Üstüne su, portakal suyu ve nişastayı ekleyip karıştıralım. Kıvam alınca ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
- Geriye ikisini birleştirmek kaldı???? ben bardaktan çıkardığım keki daireler halinde kesip içine hazırladığım sostan koydum. Yapanlara şimdiden afiyet olsuun????.