Portakalın Kabuğuyla Birlikte Yapılan Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet portakal
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 3 adet yumurta
- 1.5 su bardağı toz şeker
- 1 paket kabarta tozu
- Aldığı kadar un
Portakalın Kabuğuyla Birlikte Yapılan Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 adet portakalı dilimleyip, üzerine süt ve sıvı yağı ek edip, blenderden geçiriyoruz.
- Diğer kapta yumurta ve şekeri uygunca çırpalım.
- Kabartma tozu ve unu (Un ölçüsü vermedim portakalın büyüklüğüne unun markasına nazaran değişir kek hamuru kıvamı koyu akışkan olmalı) ek edelim ve güzelce çırpalım.
- Yağladığımız fırın kabına dökelim ve 175 derece fırında 40 dakika kadar denetimli bir halde pişirelim. Afiyet olsun ????????