Portakallı Anne Kurabiyesi Tanımı İçin Materyaller
- 1 portakal kabuğu rendesi
- Yarım portakal suyu
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket şeker vanilin
- 2 adet yumurta
- 125gr margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 5 su bardağı un
- Toz şeker
Portakallı Anne Kurabiyesi Tanımı Yapılışı
- Merhabalar öncelikle portakal suyu, portakal kabuğu rendesi, sıvı yağ ve yumurtayı yoğurma kabımıza alıyoruz ve karıştırıyoruz.
- Akabinde margarin şeker kabartma tozu ve şeker vanilini de ekleyip yoğurmaya başlıyoruz.
- Unumuzu denetimli bir formda ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz ve ceviz büyüklüğünde modüller kopartıp yuvarlıyoruz.
- Üzerini bıçakla şekillendirip toz şekere bandırıp yağlı kâğıt serili tepsiye dizip 180 derece evvelden ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişiriyoruz afiyet olsun ????.