Portakallı Anne Kurabiyesi Tanımı İçin Gereçler
- 1 portakal
- 2 yumurta
- 125 gram margarin
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı pudra şekeri (Azaltabilirsiniz)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Yarım çay bardağı kenton portakal küpleri
- 4.5-5 su bardağı un
- Üzerine iri öğütülmüş fındık
Portakallı Anne Kurabiyesi Tanımı Yapılışı
- Öncelikle portakalı düzgünce yıkayıp küçük küçük doğrayalım (robotumuzu zorlamamak açısından )
- Doğrayıcımıza atalım ve robotu çalıştıralım. Portakal yeterlice çekildikten sonra üzerine yumurtaları kıralım
- Sıvı yağıda ekleyip tekrar robotu çalıştıralım uygunca karıştığına büyük kesimler kalmadığına emin olduktan sonra derin bir kaba alalım.
- Un hariç öbür gereçleri ekleyip karıştırdıktan sonra unun yarısını ekleyelim.
- Yoğurmaya başlayalım unu denetimli bir biçimde ekleyelim ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
- Hamurdan küçük kesimler koparıp yuvarlayalım üst kısmını fındığa batırıp tepsiye dizelim.
- 170 derece fırında 35 -40 dak. kadar pişirelim (*isterseniz 20 dak. Sonra tepsiyi fırından alıp su bardağının altıyla kurabiyelerin üzerine bastırıp yuvarlak sevmiyorsanız düz kurabiyeler yapmış olursunuz)
- Tabiki denetimli fırından fırına fark edebilir hafif pembeleşir üzere olunca altı kızarınca pişmiş olur fırından alabilirsiniz isterseniz soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz. Mis üzere portakal kokulu kurabiyeleriniz hazır afiyet olsun????????.