Portakallı Anne Kurabiyesi Tanımı İçin Gereçler
- 125 gr tereyağ ya da margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı yoğurt
- 1 portakal kabuğu rendesi ve suyu
- 1 yumurta sarısı üzerine
- 2 yemek kaşığı tepeleme nişasta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un
Portakallı Anne Kurabiyesi Tanımı Yapılışı
- Oda ısısında yumuşamış yağımıza bütün gereçleri katıp yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.
- Ceviz büyüklüğünde kesimler alıp üzerine bıçakla artı (+) halinde kesikler atıyoruz.
- Akabinde evvel yumurta sarısı sürüp sonra cevize batırıp evvelce ısıtılmış 170 derece fırında altı üstü güzelce kızarana kadar fırınlıyoruz.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.