Portakallı Anne Kurabiyesi Tanımı İçin Materyaller
- 2 adet yumurta (1 inin sarısı ayrılacak)
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı şeker
- 1 adet portakal kabuğunun rendesi
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 4,5 -5 su bardağı un
Portakallı Anne Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurtanın birinin sarısını üzeri için ayıralım. Yoğurdu, yağı, şekeri portakal kabuğunun rendesi yoğurma kabına alarak güzelce çırpıcı ile karıştıralım.
- Vanilyayı, kabartma tozunu ve unu yavaş yavaş ek ederek evvel kaşık yahut spatula ile yoğunlaşınca elimizle yoğuralım yumuşak bir hamur elde edelim.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp yuvarlayarak tepsiye dizelim. 24 adet kurabiye oldu. Üzerine yumurta sarısı sürelim ve toz şeker serpelim.
- 180 derecede ısınmış fırında 15 dakika pişirelim. Ağızda kum üzere dağılan mükemmel anne kurabiyesi servise hazırdır. Saklama kabında uzun mühlet tazeliğini koruyor afiyet olsun. ????????