bilgisayarci
FD Üye
Portakallı Anne Kurabiyesi Tanımı İçin Materyaller
- 1 adet yumurta sarısı
- 125 gram margarin yahut tereyağ
- 1 bardak toz şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 3.5 -4 bardak un (dikkatlice koyulmalı, hamur sert olmayacak ele yapışmayacak kıvamdayumuşak olacak)
- 5 tepeleme yemek kaşığı nişasta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 adet portakal kabuğu rendesi ve suyu
- 1 çay kaşığı zerdeçal (Tepeleme olmayacak)
- Şeker (Pudra şekeri ,nişasta hangisini kullanmak isterseniz)
- Yumurta beyazı
Portakallı Anne Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurta sarısı margarin toz şekeri ve sıvı yağı karıştırıyoruz, kıvam alınca üzerine portakal suyunu ekleyip materyallerin birleşmesini sağlıyoruz.
- Gereçler homojen kıvama gelince nişasta kabartma tozu vanilin ve 1 çay kaşığı silme zerdeçalı ekleyip unu da dikkatlice koymaya başlıyoruz.
- Un hamur ele yapışmayacak kıvama gelinceye kadar eklenecek lakin burada değerli nokta hamurlu olan elimizi orta ara temizleyip yoğurmaya devam edilmeli.
- Hamur ele yapışmayacak kıvamı alınca hamurdan dilediğimiz büyüklükte modüller koparıp yuvarlayıp tepsiye diziyoruz.
- Hamur bittikten sonra dizdiğimiz hamurları evvel yumurta beyazına akabinde şekere batırıp tepsiye geri diziyoruz.
- Hazırladığımız tepsiyi fırınlıyoruz. Kurabiyelerimiz 175 derecede 15 dk da hazır. (fırından fırına değişebilir denetimli olunmasında yarar var)Bu tanımdan benim yaptığım büyüklükte 76 adet kurabiye çıktı.
Afiyet olsun ????.
Portakallı Anne Kurabiyesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı