Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Portakallı Anne Kurabiyesi

Portakallı Anne Kurabiyesi

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
96
F-D Coin
63
portakalli-anne-kurabiyesi-12.jpg

Portakallı Anne Kurabiyesi Tanımı İçin Materyaller

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 125 gram margarin yahut tereyağ
  • 1 bardak toz şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 3.5 -4 bardak un (dikkatlice koyulmalı, hamur sert olmayacak ele yapışmayacak kıvamdayumuşak olacak)
  • 5 tepeleme yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 adet portakal kabuğu rendesi ve suyu
  • 1 çay kaşığı zerdeçal (Tepeleme olmayacak)
Üzeri için
  • Şeker (Pudra şekeri ,nişasta hangisini kullanmak isterseniz)
  • Yumurta beyazı

Portakallı Anne Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Yumurta sarısı margarin toz şekeri ve sıvı yağı karıştırıyoruz, kıvam alınca üzerine portakal suyunu ekleyip materyallerin birleşmesini sağlıyoruz.
  2. Gereçler homojen kıvama gelince nişasta kabartma tozu vanilin ve 1 çay kaşığı silme zerdeçalı ekleyip unu da dikkatlice koymaya başlıyoruz.
  3. Un hamur ele yapışmayacak kıvama gelinceye kadar eklenecek lakin burada değerli nokta hamurlu olan elimizi orta ara temizleyip yoğurmaya devam edilmeli.
  4. Hamur ele yapışmayacak kıvamı alınca hamurdan dilediğimiz büyüklükte modüller koparıp yuvarlayıp tepsiye diziyoruz.
  5. Hamur bittikten sonra dizdiğimiz hamurları evvel yumurta beyazına akabinde şekere batırıp tepsiye geri diziyoruz.
  6. Hazırladığımız tepsiyi fırınlıyoruz. Kurabiyelerimiz 175 derecede 15 dk da hazır. (fırından fırına değişebilir denetimli olunmasında yarar var)Bu tanımdan benim yaptığım büyüklükte 76 adet kurabiye çıktı.
    Afiyet olsun ????.

Portakallı Anne Kurabiyesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

 
858,476Konular
981,262Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt