
Portakallı Anne Kurabiyesi Tanımı İçin Materyaller
- 2 adet portakal
- 125 gram margarin
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- Alabildiğince un
- Üstüne serpmek için pudra şekeri
Portakallı Anne Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Portakalların kabukları güzelce yıkanır ve kabuklarıyla birlikte kesilerek rondonun içine atılır.
- Margarin şeker sıvı yağ vanilin rondoya eklenir ve tamamı rondodan çekilir.
- Rondoda ortaya çıkan harç yoğurma kabına alınır ve üzerine kulak göğsü kıvamına gelene kadar un ve kabartma tozu eklenerek yoğurulur.
- Yoğurulan hamur 30 dk buzdolabında bekletilir.
- Evvelden ısıtılmış 170 derecelik fırına atılır ve takip edilerek pişirilir.
- Servisten evvel pudra şekeri serpebilirsiniz. Afiyet olsun
.