Portakallı Bademli Tart Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
- 1 portakal kabuğu rendesi
- 1 avuç çekilmiş badem
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1,5 su bardağı un
- 2 adet portakal
- 1 yemek kaşığı nişasta
- Yarım çay bardağı su
- 2 yemek kaşığı şeker
- Çok az zerdeçal
Portakallı Bademli Tart Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle yumurta ve şekeri beyazlaşıncaya kadar çırpıyoruz. Ardından sıvı malzemeleri süt ve yağı ekliyoruz.
- Sonra portakal kabuğu rendesini ve bademleri ekliyoruz ardından un kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip karıştırıyoruz.
- Tart kalıbını yağladıktan sonra karışımı içine döküp önceden ısıttığımız 150°c fırına veriyoruz.
- Pişirme süresini fırınınıza göre ayarlayabilirsiniz kontrollü olarak pişirmenizi tavsiye ederim.
- Sosu için; 2 adet portakalı sıkıyoruz 1 dolu yemek kaşığı nişastayı su ile açtıktan sonra üzerine ekliyoruz. Yarım çay bardağı su ve 2 yemek kaşığı şekeri karıştırıp tencereye alıyoruz.
- Bir miktar zerdeçal ekliyoruz renk vermesi için sonra sürekli karıştırarak pişiriyoruz.
- Ters çevirdiğimiz kekin üzerine sosumuzu döküyoruz, isteğe göre süsülüyoruz.