Portakallı Çatlak Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
Hamuru için:
- 2 adet yumurta
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı portakal suyu
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 adet rendelenmiş portakal kabuğu
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı pudra şekeri
Portakallı Çatlak Kurabiye Tanımı Yapılışı
- Derin bir kasede, yumurta, sıvı yağ, portakal suyu, şeker ve vanilini karıştıralım.
- Rendelenmiş portakal kabuklarını karışımın üzerine ek edelim.
- Un ve kabartma tozunu da ek ettikten sonra karışımı ele yapışmayacak kıvama gelene dek yoğuralım.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller koparın ve elinizde yuvarlayalım.
- Kurabiye hamurlarını pudra şekerine batıralım.
- Pişirme kağıdı serili fırın tepsisine ortalarında boşluklar bırakarak dizelim.
- Tel süzgeçle üzerlerine tekrar pudra şekeri serpin.
- 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Afiyet olsun.