Portakallı Çatlak Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
- 2 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 adet rendelenmiş portakal kabuğu
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
- Pudra şekeri
Portakallı Çatlak Kurabiye Tanımı Yapılışı
- Yumurta ve toz şeker çırpılır.
- Sıvı yağ ve rendelenmiş portakal kabuğu ek edilip çırpmaya devam edilir. Unun bir kısmı, vanilya ve kabartma tozu eklenerek karıştırılır.
- Unun kalan kısmı ek edilir. Şayet büyük uzunluk yumurta kullandıysanız +2 yemek kaşığı daha un ek edin.
- Yumuşak, kekten daha koyu kıvamlı bir hamur elde ediyoruz.
- Hamurun üzerini streç sinema ile kapatıp buzdolabında 2 saat dinlendiriyoruz.
- Dinlenen hamurdan bir kaşık yardımıyla kesimler koparıp elimizde yavaşça yuvarlıyoruz ve çokça pudra şekerine buluyoruz.
- Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
- Evvelce ısıttığımız 180 derece fırında denetimli olarak yaklaşık 12 dakika pişiriyoruz. Soğuyunca servis ediyoruz. Afiyet olsun????????.