Portakallı Cevizli Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 adet portakal kabuğu rendesi
- 1 adet portakalın suyu
- 1 çay bardağı çekilmiş ceviz
- 1 adet kabartma tozu
- 1 adet vanilya
- 2.5 su bardağı un
- Çay kaşığı ucu ile zerdeçal (isteğe nazaran renk vermesi için)
- 1 su bardağı portakal suyu
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı şeker
Portakallı Cevizli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpıyoruz.
- Yağ ve süt ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
- Portakalın kabuğunu rendeleyip ek ediyoruz ve suyunu sıkıp onu da ekliyoruz.
- Çekilmiş cevizi de ekleyip kabartma tozu vanilya un eleyerek ekliyoruz.
- Spatula ile karıştırıp yağladığımız kek kalıbımıza döküyoruz.
- Önceden ısıttığımız 180 derece fırında 40-45 dk kadar pişiriyoruz.
- Üzerine sosu isteğe nazaran yapabilirsiniz.
- Bir tencereye aldığımız gereçleri kaynayıp yoğunlaşıncaya kadar karıştırıp altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
- Kekimizi soğuduktan sonra üzerine sosunu gezdirip servis edebiliriz. Afiyet olsun. ????.