Portakallı Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı şeker
- 3 adet yumurta
- 500 gr kwark Türkiye için kaymaklı yoğurt
- 250 gr labne (yağlı sürme peynir
- 200 ml krema
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya şekeri
- 1,5 paket burçak bisküvi (petibör de olabilir)
- 20 gr tereyağ
- 2 adet büyük portakal suyu (2 su bardağı)
- 1 çay bardağı şeker (not; portakal tatlı ise yarım çay bardağı şeker)
- 2 yemek kaşığı nişasta
Portakallı Cheesecake Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak alt tabanı hazırlıyoruz ,kelepçeli kabımızın altına yağlı kağıt yerleştirip kenarını 2 -3 kat alüminyum foli ile kaplıyoruz.
- Tereyağını eritip robottan çekmiş olduğumuz bisküvi ile iyice karıştırıyoruz.
- Kaşıkla iyice yerleştiriyoruz kalıbımıza .
- Daha sonra ilk kwarkı çukur bir kaba alıyoruz, üzerine labne peynirini ve kremayı ilave ediyoruz ve çırpıcı ile karıştırıyoruz .
- Sonra un ve nişastayı ilave ediyoruz topaklanma kalmayana kadar karıştırıyoruz.
- En son vanilya şekeri ve yumurtaları tek tek ilave ederek karıştırıp kalıbımıza döküyoruz.
- Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırına dayanaklı bir kap ile bir kenarına su koyup yaklaşık 50 dk pişiriyoruz .
- Fırının kapağı hafif açık olarakta içinde 1 saat bekletiyoruz.
- Portakalı sosunu hazırlıyoruz portakalların suyunu sıkıp üzerine şekerini ilave ediyoruz .
- Nişastayı da ilave edip kaynamaya yakın ocaktan alıyoruz .
- Soğumuş olan cheescakemizin üzerine soğuk olan portakallı sosuda döküp bir gece buzdolabında bekletip isteğe göre süsleyip servis edebilirsiniz afiyet şifa olsun.