Portakallı Çikolatalı Kek Tanımı İçin Gereçler
- 2 adet yumurta
- Yarım su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 portakal kabuğu rendesi
- 1 portakalın suyu
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım çay bardağı damla çikolata
- 1 paket kabartma tozu
- Un
Portakallı Çikolatalı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Karıştırma kabına oda sıcaklığındaki yumurta ve toz şeker alınarak şeker eriyene kadar çırpılır.
- Üzerine sıvı yağ, yoğurt, portakal kabuğu rendesi ve portakal suyu eklenerek tekrar çırpılır.
- Daha sonra damla çikolata eklenerek karıştırılır.
- Son olarak un ve kabarma tozu eklenerek tekrar karıştırılır ( unu denetimli bir formda eklemelisiniz).
- Yağlanmış fırın kabına dökülerek fırına verilir.
- Kürdan testi ile 30 dk sonra denetim edebilirsiniz. (Pişme mühleti fırına bağlı olarak değişebilir. ).
- Dilerseniz üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz ya da çikolatalı sos ile servis edebilirsiniz.Hafif bir o kadar da lezzetli oluyor. Deneyeceklere afiyet olsun.
- Dikdörtgen borcam için ölçüsü uygundur.
Portakallı Çikolatalı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı