Portakallı Çikolatalı Kek Tanımı İçin Malzemeler
Sosu için;
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı kakao
- 2 yemek kaşığı un
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 2.5 çay bardağı un
- 1 kabartma tozu
- 1 vanilya
- 1.5 yemek kaşığı kakao
- 1 portakal kabuğu rendesi
Portakallı Çikolatalı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce sosunu pişirip, hazırlayın hepsini karıştırıp pişirmeye başlayın evvelden ılık olması lazım.
- Kek içinde yumurta şekeri 5 dk çırpın, arkasında sıvı yağ, süt ekleyin tekrar çırpın kakaoyu ekleyin.
- Un, kabartma tozu ve vanilya ve portakal kabuğu rendesi ekleyin. Tart kalıbını yağlayın harcı koyun.
- 190 derece fırında 30-35 dakika pişirin.
- Sonra keki karşıt çevirin göz kararı ortasını sütle ıslatın.
- Sonra çikolata sosu dökün.
- Süslemesi size kalmış ben portakalla süsledim. Yapanlara afiyet olsun hayır ramazanlar dilerim????????