Portakallı Çikolatalı Muzlu Kup Tanımı İçin Malzemeler
Portakallı kısmı için;
- 1,5 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
- 1 ,5 su bardağı su
- Yarım su bardağı tozşeker
- 1 adet portakalım kabuğunun rendesi
- 2 yemek kaşığı nişasta
- Yarım çay kaşığı toz zerdeçal
- 2 su bardağı süt
- 2 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı dolusu nişasta
- 1 tatlı kaşığı kakao
- 80 gramlık sütlü çikolata
- 80 gramlık bitter çikolata
- Yarım su bardağı tozşeker
- 1 paket pötibör bisküvi
- 3 adet muz
Portakallı Çikolatalı Muzlu Kup Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bisküvileri rondadan geçirelim uygunca ezilsin kuplara tabanına iki üç kaşık bisküvi koyalım, sonra portakallı kısmın materyalleri tencereye koyalım, çırpıcı ile karıştıralım, ocağın altını açalım göz göz olana dek pişirelim.
- Muzları soyalım, ince halka dilim yapalım bisküvinin üzerine muzları etrafına dizelim, sonra portakallı muhallebiyi birer kepçe dökelim.
- Diğer tarafta çikolatalı kısmın çikolata hariç koyalım uygunca karıştıralım göz göz olana dek pişirelim sonra mikser kabına alalım çikolata kesim parça yapalım, karıştıralım çırpıcı ile çırparak uygunca eritelim.
- Portakallı muhallebinin tekrar ikişer bisküviden koyalım, sonra çikolatayı muhallebiyi üzerlerine hisse edelim, üzerini biraz soğuyunca dileğe nazaran afiyet olsun.
Portakallı Çikolatalı Muzlu Kup Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.