Portakallı Cookie Tanımı İçin Malzemeler
- 100 gr tereyağ (Oda sıcaklığında)
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1,5 su bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- Yarım su bardağı modül çikolata
- 1 portakal rendesi
- Yarım su bardağı portakal suyu
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
- Pudra şekeri
- Yapılışı
Portakallı Cookie Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Un hariç öbür materyalleri karıştırma kabına alıp karıştırıyoruz ve unu denetimli ekleyerek yoğuralım.
- Hamurumuz kulak göğsü yumuşaklığında olmalı.
- Hazır olan hamuru 15 dk kadar dolaba dinlenmeye alalım.
- Daha sonra biçim verip evvelce ısıtılmış 180°fırında pişirelim.
- Fırından çıkınca üzerine pudra şekeri serperek servis edelim. Afiyetler olsun ❤.