
Portakallı Damla Çikolatalı Kek Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı şeker
- 3 adet l uzunluk yumurta
- 1 adet portakal
- Yarım su bardağı kadar süt (portakalın tüm suyunu sıkıp bardağa koyun bardağın kalan kısmını sütle doldurun, o yüzden yarım bardak süt ölçüsü portakal suyunuza nazaran değişkenlik gösterebilir)
- 1 adet portakal kabuğu rendesi
- 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
- 3 çorba kaşığı dolusu damla çikolata
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 su bardağı un
- Bir çimdik tuz
Portakallı Damla Çikolatalı Kek Tanımı Yapılışı
- Öncelikle oda sıcaklığındaki yumurta ve şekeri, bir çimdik tuzu (çok az) köpürene kadar (homojen bir karışım olana dek) mikserle çırpalım.
- Akabinde sıvı yağ, portakal suyu ve süt karışımını, portakal kabuğu rendesini ekleyip karıştıralım.
- Sonra un ve kabartma tozu vanilyayı ekledikten sonra homojen olana kadar çırpalım.
- En son basamakta damla çikolatayı ekleyip çırpmadan kaşıkla karıştıralım.
- Karışımı yağladığımız kalıba döküp, 170 derece evvelce ısıtılmış fırında alt-üst ayarında yaklaşık 40 dakika pişirelim.
Not: pişme mühleti fırına nazaran değişiklik gösterir o yüzden 35 dakikadan sonra kürdanla denetim edin. Denetimli pişirin