Portakallı Damla Çikolatalı Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
- 2 adet koyu renkli kalın kabuklu portakal
- 125 gram oda sıcaklığında margarin yada tereyağı
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı damla çikolata
- 1 paket kabartma tozu
- 6 su bardağına yakın un
Portakallı Damla Çikolatalı Kurabiye Tanımı Yapılışı
- Damla çikolata un ve kabartma tozu hariç hepsi rondoya alınıp rondodan çekilir.
- Akabinde kabartma tozu ve un eklenip yoğurulur.
- En son damla çikolatalar eklenir.
- Ceviz büyüklüğünde toplar elde ettikten sonra evvelden ısıtılmış 170°derece fırında pişirilir.
- Piştikten sonra birinci sıcaklığı çıkan kurabiyeye pudra şekeri eklenir.