Portakallı Ejder Tatlısı (Enfes) Tanımı İçin Gereçler
- 1 lt süt
- 1 çay bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı mavi haşhaş
- 1 su bardağı portakal suyu (Sıkma portakal suyu kullandım)
- Yarım su bardağı su
- 1 çay bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı nişasta
- Fındık ve portakal kullandım
Portakallı Ejder Tatlısı (Enfes) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikli beyaz kısmı için sütü tencereye alalım ve un, nişasta, şeker ve haşhaşı ekleyelim daima karıştırarak pişirelim.
- Yoğunlaşıp, kaynamaya başlayınca bir iki dk bekletip, kapatalım. Şekerli vanilin ekleyip karıştıralım kuplara hisse edelim.
- Portakallı kısmı için portakalı sıkalım hazır meyve suyu da olur nişasta ve şekeri ekleyip karıştıralım yoğunlaşıp kaynamaya başlayınca altını kapatıp, soğumaya bırakalım.
- Sıcak dökersek beyaz kısmı dağıtır o yüzden soğuk yada ılık olmalı istediğiniz üzere süsleyerek soğuyunca büsbütün buzdolabına kaldıralım dinlenmiş tatlı servise hazırdır. Afiyetle????????????