Portakallı Ejder Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 500 ml süt
- 1 çay bardağı irmik
- 1 çay bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilin
- 1 yemek kaşığı nişasta
- Yarım çay bardağı mavi haşhaş
- 1 su bardağı portakal suyu (ben bir portakal sıktım ve onun suyuyla yaptım)
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta
Portakallı Ejder Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Uygun bir tencereye sütü, nişastayı, haşhaşı, şekeri ve irmiği alıp sürekli karıştırarak kısık ateşte pişirelim.
- Hafiften kaynamaya başladığında ocağı kapatalım. İçerisine vanilini ve tereyağını ilave edip karıştıralım.
- Tart kalıbını suyla çalkalayalım hazır olan irmikli muhallebiyi kalıba dökelim.
- Tamamen soğuduktan sonra buzdolabında bir kaç saat dinlendirelim.
- Daha sonra meyveli sosu için malzemelerini bir tencereye alıp hızlıca çırpalım ve karıştırarak pişirelim. Kaynamaya başladığında ocağı kapatalım.
- Tatlımızı dolaptan alıp bir tabağa ters çevirelim orta kısmına sosu dökelim ve tekrardan dinlendirelim.
- Soğuduktan sonra servise hazırdır. Afiyet olsun.