Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Portakallı Ejder Tatlısı

Portakallı Ejder Tatlısı
0
41

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80
portakalli-ejder-tatlisi.jpg

Portakallı Ejder Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 ml süt
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilin
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım çay bardağı mavi haşhaş
Meyveli sosu için;
  • 1 su bardağı portakal suyu (ben bir portakal sıktım ve onun suyuyla yaptım)
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta
Önemli not: nişastanın topaklanmaması için önce su ile açın


Portakallı Ejder Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Uygun bir tencereye sütü, nişastayı, haşhaşı, şekeri ve irmiği alıp sürekli karıştırarak kısık ateşte pişirelim.
  2. Hafiften kaynamaya başladığında ocağı kapatalım. İçerisine vanilini ve tereyağını ilave edip karıştıralım.
  3. Tart kalıbını suyla çalkalayalım hazır olan irmikli muhallebiyi kalıba dökelim.
  4. Tamamen soğuduktan sonra buzdolabında bir kaç saat dinlendirelim.
  5. Daha sonra meyveli sosu için malzemelerini bir tencereye alıp hızlıca çırpalım ve karıştırarak pişirelim. Kaynamaya başladığında ocağı kapatalım.
  6. Tatlımızı dolaptan alıp bir tabağa ters çevirelim orta kısmına sosu dökelim ve tekrardan dinlendirelim.
  7. Soğuduktan sonra servise hazırdır. Afiyet olsun.
Portakallı Ejder Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,475Konular
981,260Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt