Portakallı Etimek Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket tuzsuz etimek
- 2 su bardağı su
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı dolusu nişasta
- 2 yemek kaşığı dolusu un
- 1 tatlı kaşığı margarin veya tereyağı
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı toz şeker
Portakallı Etimek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Şerbetimizi hazırlayalım. Bunun için tencereye toz şekeri alarak karamelize edelim.
- Şeker eriyip koyulaşınca üzerine suyu ilave edelim. Burada şeker ilk başta.
- Katılaşacak ama sonrasında tekrar eriyecektir. Şeker eridikten sonra 6 dakika daha kaynatarak ocaktan alalım.
- Etimeklerimizi dizelim. Daha sonra şerbetimizi etimeklerin üstüne gezdirelim. Şerbetini çekmesi ve soğuması için kenara kaldıralım.
- Muhallebi için; tereyağı ve vanilya hariç tüm malzemelerimizi tencereye alalım.
- Daha sonra kıvam alıp muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştıralım. Ocaktan aldığımızda içine bir tatlı kaşığı tereyağı ve 1 paket vanilyayı ilave edelim. Eriyinceye kadar karıştıralım.
- Hazırladığımız şerbetli etimeklerin üzerine dökelim.
- Muhallebi ılıyıncaya kadar bekleyelim. Bu sırada bir tencereye taze sıkılmış portakal suyu ,nişasta ve şekeri ilave edelim. Jöle kıvamına gelinceye kadar karıştıralım. İlk sıcağı çıkınca mahallemizin üzerine ve bir spatula yardımı ile etrafa yaymaya çalışalım.
- Oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletip buzdolabına kaldıralım 4-5 saat dinlendirelim ve servise hazır edelim. Şimdiden deneyen arkadaşlara afiyet olsun.