Portakallı Fırın Sütlaç Tanımı İçin Materyaller
- 1 litre süt
- 1 çay bardağı pirinç
- 1 su bardağı şeker
- 1 adet portakal
Portakallı Fırın Sütlaç Tanımı Yapılışı
- Tenceremize süt, şeker ve pirinci olalım ve altını açalım.
- Kaynayana kadar daima karıştırın ve kaynadıktan sonra altını kısın.
- Ortada karıştırmak denetim edelim. Pirinçler piştikten sonra rendelenmiş portakal kabuklarını ek edelim.
- 2-3 dakika daha kaynadıktan sonra ocaktan alalım.
- Fırın güveç kaplarımıza koyalım ve fırının üst ayarı açık halde sütlaçların üstleri yanana kadar pişirelim.
- Soğuk olarak servis edebilirsiniz. Şimdiden deneyenler için afiyet olsun.