teknolojiuzmani
FD Üye
Portakallı Ganajlı Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 adet portakal
- 1 adet kabartma tozu
- 1 adet vanilya
- 2.5 su bardağı un
- 1 çay kaşığı zerdeçal(renk vermesi için)
- 1 paket sıvı krema
- 100 gram bitter çikolata
Portakallı Ganajlı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar çırpıyoruz.
- Bir portakalın kabuğunu rendeleyip suyunu sıkıyoruz.
- Tüm materyalleri karıştırıp kare borcama döküp 170 derecede kürdan denetimi ile pişiriyoruz.
- Kekimiz piştikten sonra soğumaya bırakıyoruz.
- Bir paket sıvı kremayı tavada ısıtıyoruz(kaynamayacak).
- 100 gram çikolatayı kremanın içinde eriyene kadar karıştırıyoruz.
- Çikolatalar eriyip ılıyınca soğuyan kekimizin üzerine döküyoruz.
- Dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz, afiyet olsun.